Emotsionaalsed elamused..

ImageEi oskagi kohe midagi oma emotsioonidega pihta hakata.  Liiga palju on neid korraga minu sisemusse kogunenud- nii häid kui vähem paremaid. Ja seda kõike Phuket Reisiga seoses. Veetsime Phuketis 7 ööd. 30 märts–6 Aprill.  Vähemalt minu jaoks oli see fantastiline reis.   Peapõhjus just see, et võtsin Phuketis 6 päevaga 1,5 kilo alla. Kuidas kysite? KUumus oli tappev, ja hommikul ärgates kuni õhtul magamaminekuni ma vaid higistasin ja sellele lisaksin otsa veel kusagil 15 km jalutamist päevas, sest ma ei suutnud rannas yle kahe tunni päikest võtta ja tänu sellele jalutasin igale poole. Samuti keeldusin ma iga päev Resort”i restos hommikuti hinna sisse kuuluvat Buffet hommikusööki söömast ja Gabrielil ei olnud mitte midagi selle vastu, et ta sai igal hommikul ennast “hea ja paremaga” nuumata. 

ImagePhuketi Lendasime Shanghaist. Hangzhou on kyll meie kodule vaid kusagil 20 Km kaugusel, kuid Shanghaist on Phuketisse lihtsam lennata.  Nick valis Shanghai–Bangkok–Phuket tee. Kui ma oleksin orbitz või Expedia kaudu tellinud, oleksime pidanud minema Korea kaudu… Jube imelik tegelikult, ja Phuket”i oleksime joudnud kell 2 hommikul.  Kuid Nick helistas oma firma reisi agendile  ja see aitas meil väheke lahedamalt Phuket”i jouda.. plussiks oli see, et sinna minnes lendasime Esimeses Klassis .. :WOHOOOOO… Kuna Nick tahistas ka oma 47ndat synnipaeva 31 märts, siis see oli enamvähem ta synnipaeva puhkus, mida ta tegelikult vihkas… (  Nicki on  raske millestki rõõmu tundma panna).. Kuid lendu Bangkoki ja sealt edasi, nautis ta 100% kuna teda kummardati ette ja taha… irv.

Lendasime Thai Air’iga. FANTASTILINE!!! Eelmisel aastal käisime Bangkokis samuti Thai Air’iga ja seda economy klassis kuid tundsin ennast isegi siis kui esimeses klassis Reisija.. fantastiline Teenindus. SASí, Lufthansa, Finnairi ja KLM’i lendudega ei anna võrreldagi. 

Toit oli Fantas, joogid  parimad ja istmed oi kui pehmed.Image

Tagasi pidime lendama aga Economy klassis, kuna meile kolmele ei jagunud Ari voi esimeses klassis lihtsalt istmeid… Rahvas Aasias on RIkas, ja  varsti on tunne, et Economy klassi toole on jarele jaanud vaid loetud sormedel…. Business klass muudkui kasvab kasvab..

Phuket’i joudsime kell 23.55 ohtul.   Eelnevalt sellele tellisin endale juba takso jargi, et ei peaks lennujaamas hindu kauplema hakkama.  Tais olles on tunne, et koik mehed kes seal elavad on Takso voi tuk tuk juhid, voi et siis tootavad rannas toole laenutades .. haha.. Ja taksodel pole taksomeetreid.  paljudes kohtades on yleval ka hinnas  kui palju teatud kohta soit maksma laheb…  Bangkokis muidugi on taksomeetrid olemas, kuid taksojuhid EELISTAVAD siiski hinna eelnevalt kokku leppida.. Ja hinnad Hiinaga vorreldes pole odavad…  Kui hiinas maksab    sisse istuminse tasu kusagil 1. 8 dollarit, ( kolm kilomeetrit), siis phuketis on pea koik Tuk tukid ja taksod alates 200bathist mis on kusagil 7, 6 dollarit ja miks ma tean seda? Peatusime Diamond Cliff Resort and Spa , mis asub paari sammu kaugusel Patong Rannast.   Kui minna Phuketi PARTY streetilie, siis see asub 2,3 km kaugusel hotellist.. JA Ykskoik kui palju me ka ei kaubelnud, siis alla 200 bathi ei viinud keegi meid sinna…  Samas lennujaama on 40 km ja  hinnaks 600 Bathehk siis kusagil 23 dollarit.. Go figure…..'( Fotol meie Hangzhou sõbrad Cecilia ja Bill) .. 

Image

Patong Rand on Party beach ehk siis pidu, pidu pidu..  Mitte rannas, vaid selel ymbruses.  Kui ma Hangzhous tuttavatele mainisin, et lähen Patong Beachile, siis mulle kohe öeldi, et segane oled või? Perega Patong randa?Mis mõttes. Minge parem Phi Phile voi monele teisele rannale.. palju rahulikum..  Googeldasin ja googeldasin, kuid otsustasin Patong ranna kasuks sellepärast, et KÕIK ON SEAL!!!!.   Rand oli väga puhas, kuigi mulle õeldi, et juuube must rand on.   Samuti hoiatati hoorade eest, aga noh, nendega oleme me Hiinas harjunud. Paar korda käisime isegi Bangla tänaval “baarides” joomas ja “etendust” jälgimas… Mul on vasak õlg senini valus .. igasugused inimesed tulid ja hõõrusid tipi nimel mulle vastu vasakut õlga… Paar tykki yritasid isegi Minu ja Nicki vahele pugeda, kuid ei läinud läbi neil see temp… Anyway, meil oli lõbus, neil eriti mitte, kuna jäid ilma suurema tipita.. Aga peale paari jooki, märkasime, et ka meie jookide hinnad tõusid,  kuigi tellisime samad joogid. Kui Nick neile eelmise arve nina ette lõi, vastati, et kasutasid PAREMAT alkoholi seekord meie jookideks…  Ma tegin suured silmad ja kysisin, et kas Nick sai siis Jack Danielsi asemel Glenvivet’i? Ja kas minu Gin tonik on valmistatud siis Giniga mida teil pole?  NEil oli vaid Gordons Gin tol hetkel …  Aga noh.. Oleks sa näinud seda viha nende armsate pisikeste Thai naiste, või ladyboy’de silmades… Kuigi nad on valiselt rahulik rahvas, on kõike võimalik lugeda nende silmadest.. Isegi kui nad teesklevad, et naudivad iga hetke on nende silmad just see mis kõik ära reedavad…  Peavad harjutama rohkem oma Pokerface’i…Image

Samuti on Patong Ranans olemas sadu restorane. Me yritasime iga õhtusöögi syya erinevas , mis ka õnnestus, kuid avastasime, et parim toit oli mitte super trooper puhastes, modern, hea teenindusega restodes, vaid tavalistes ranna äärsetes restodes. Meie lemmik kohaks oli Mamas restoran, mis asus kohe ranna ääres, ja toit neil oli FANTASTILINE… Nad kuulasid mis meil oelda oli, ja tegid täpselt nii..Thai toitu lisatakse yldiselt väga palju suhkut, ja nende karrid on väheke magusad meie jaoks, Kuid Nick palus neil suhkrut mitte kasutada kuna ta ei armasta magusaid roogasid,  ja nii ka tehti.   LOOOVED it ….Image

Peale  soomise,Chang õlle joomise( MEIE LEMMIK),  ja ujumise tegin ma ka väheke shoppamist. Ei midagi erilist. ImageMõned pisemad puidust nikerdused seintele, kui uude korterisse kolime,  maitseaineid, teed, Cashew nuts ehk Nakar või siis India pähkel. Ostsime neid kaasa hulgim, kuna kylastasime ka  Cashew pähkli  tehast. Wasabi , bbq, kyyslauk, chili,  tom yum etc maitselised cashews lihtsalt karjusid et OSTKE MEID, OSTKE MEID.. ja me pidime seda tegema….. Täna enam ei viitsi kirjutada.. paaripäeva pärast jälle…Image( Kuid sai snoorkeldatud, päeva reisid, basseisin sulistatud, templit uuritud, Phuketi uudistamise reis, jetsky’tatud jne)Image

4 thoughts on “Emotsionaalsed elamused..

  1. In. ütles:

    Lugesin yhe eestlase blogi, kus ta väidab rahulikuma ja vaatamisväärtusliku kohana Chiang Mai d. Lend sinna paarkymmend dollarit. See on pöhjapool ja vist ei ole nii palav.

  2. caliwitch ütles:

    Hei. Nick on JUUUUBE reisikaaslane. Ma pakkusin talle paar teist varianti ka, kuid ta hakkas mossitama ja ytles MIKS me peame kusagile mujale lendama, MIKS me peame seda voi toda tegema… jargmine “puhkus” tuleb Girls only…

  3. murueit ütles:

    Kui ma lugesin siit Tai naiste tigedaks minevatest silmadest ja õelast näoilmest,siis tuli mulle meelde yks eesti mees Tonn Sarv,kes oli Tais abielus tailannaga. Ta kirjeldas neid samamoodi, et kui vihaseks lähevad, siis tigedus lausa pritsib silmist,hakkavad “sisistama”!

Lisa kommentaar